İçeriğe atla
07:00
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Terme Çayı Islah Projesi'nde yıkımlar başladı
Samsun

Terme Çayı Islah Projesi'nde yıkımlar başladı

Samsun Terme ilçesinin kronikleşen sel ve taşkın sorununa son verecek olan 'Terme Çayı Islah Projesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan kamulaştırma işlemlerinin ardından bina yıkımları başlarken; Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, projeye sunduğu güçlü desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a teşekkür etti.
S SahinolemreYayın · 28.01.2026
10:55
10 okundu
SahinolemreYayın: 28.01.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun Terme ilçesinin kronikleşen sel ve taşkın sorununa son verecek olan 'Terme Çayı Islah Projesi'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan kamulaştırma işlemlerinin ardından bina yıkımları başlarken; Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, projeye sunduğu güçlü desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a teşekkür etti.

Samsun'un Terme ilçesinde her yıl yaşanan ve bölge halkını tedirgin eden taşkınların önüne geçilmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje tüm hızıyla ilerliyor. Projenin önündeki en büyük engellerden biri olan binaların yıkım süreci, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma çalışmalarını tamamlamasıyla resmen başladı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın projeye olan katkılarına dikkat çekti. Kul, 'Terme'mizin geleceği için hayati önem taşıyan bu projede, kamulaştırma sürecini büyük bir titizlikle yürüterek yıkımların başlamasını sağlayan, geleceğin Terme'sinin mimarı olarak gördüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan'a ilçem ve şahsım adına özel teşekkürlerimi sunuyorum. Samsun'un her köşesinde olduğu gibi Terme'mizde de sergilediği bu çözüm odaklı yaklaşım ve birliktelik ruhu, şehrimizin çok daha güzel bir çehreye kavuşmasını sağlayacaktır' dedi.

'Terme Çayı ilçemizin sembolü olacak'

Projenin sadece bir güvenlik önlemi değil, aynı zamanda bir kentsel dönüşüm hamlesi olduğunu vurgulayan Başkan Kul, 'Bu büyük yatırımla hem taşkın riski azalacak hem de Terme'miz daha güvenli bir yapıya kavuşacak. Proje tamamlandığında Terme Çayı, ilçemizin sembolü olan bir yaşam alanına dönüşecek. Çalışmalar bölgeye estetik ve altyapı yönünden büyük değer katacaktır' diye konuştu.

'Terme çok daha güzel olacak'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yıkım çalışmalarının önemine değinerek, 'Terme'miz için çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız kamulaştırma işlemlerinin bitmesi ile başladığımız yıkım çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum. Bu çalışmalar bittiğinde Terme çok daha güzel bir şehir olacak. Hep birlikte Terme ve Samsun'umuzun 17 ilçesi için çalışmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan