İçeriğe atla
01:52
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Uluslararası Kentsel Yenilikçilik Zirvesi'nde
Samsun

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Uluslararası Kentsel Yenilikçilik Zirvesi'nde

Zirve, 'Kentsel Yenilikçilik: Yerel Çözümlerle Ortak Gelecek' temasıyla kapılarını açtı. 20-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen toplantıda; 13 farklı ülkeden 71 kurum ve 119 yerel yönetici, kentsel dönüşümden akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok kritik başlığı masaya yatırıyor
S SahinolemreYayın · 20.04.2026
15:11
2 okundu
SahinolemreYayın: 20.04.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Zirve, 'Kentsel Yenilikçilik: Yerel Çözümlerle Ortak Gelecek' temasıyla kapılarını açtı. 20-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen toplantıda; 13 farklı ülkeden 71 kurum ve 119 yerel yönetici, kentsel dönüşümden akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok kritik başlığı masaya yatırıyor. Bölge ülkelerinden belediye başkanları, uzmanlar ve uluslararası paydaşları bir araya getiren toplantı, yerel yönetimlerin uluslararası iş birliği ve şehir diplomasisi açısından büyük önem taşıyor. Program kapsamında; su stresi temelinde iklim değişikliği uyum politikaları, kentsel yenilikçilik ve girişimcilik gibi yerel yönetimlerin geleceğini şekillendirecek konular panel ve çalıştaylarla değerlendiriliyor.

'Terme'yi geleceğe hazırlıyoruz'

Ulusal ve uluslararası organizasyonlardaki aktif katılımıyla tanınan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Dünyanın dört bir yanından gelen yerel yöneticilerle Niğde'de bir araya gelerek, şehirlerimizin ortak sorunlarına yenilikçi çözümler üretmek için istişarelerde bulunuyoruz. Terme'mizi sadece bugüne değil, geleceğe de hazırlıyoruz. Burada paylaşılan iyi uygulama örneklerini ilçemize uyarlamak ve uluslararası iş birliklerimizi güçlendirmek en büyük önceliğimizdir. Terme, yenilikçi belediyecilik anlayışıyla gelişimini sürdürecektir' dedi.

Öte yandan toplantı süresince; kentsel yenilikçilik, yerel liderlik ve proje döngüsü yönetimi (PCM) gibi konularda teknik ziyaretler ve eğitimler de gerçekleştiriliyor.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan