İçeriğe atla
10:39
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Samsun’da Kaçak Kum Şırlanı Avcılığına Geçit Yok!
Bafra Haberleri

Samsun’da Kaçak Kum Şırlanı Avcılığına Geçit Yok!

Samsun'da Kaçak Kum Şırlanı Avcılığına ekiplerce yapılan denetimler sonucunda geçit yok.
Beyzanur ŞİRİNYayın · 15.10.2025
10:42
13 okundu
Beyzanur ŞİRİNYayın: 15.10.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerine bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle birlikte yürüttükleri denetimlerde mevzuata aykırı olarak kum şırlanı avcılığı yapan kişilere yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde 3 şahsa idari para cezası uygulanırken, yasa dışı avcılıkta kullanılan 41 adet av aracına el konuldu. Ekipler tarafından ele geçirilen yaklaşık 1 ton kum şırlanı, ekosisteme zarar vermemesi için yeniden denize iade edildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

Bu tür yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi için vatandaşların da duyarlı olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri istendi.

Samsun’da Kaçak Kum Şırlanı Avcılığına Geçit Yok! (2)

Samsun’da Kaçak Kum Şırlanı Avcılığına Geçit Yok! (1)

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Beyzanur ŞİRİN
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan