İçeriğe atla
09:57
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
OMÜ'de 'Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar' Sempozyumu Düzenlendi
SAĞLIK

OMÜ'de 'Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar' Sempozyumu Düzenlendi

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Samsun’a gelen beyin ve sinir cerrahisi ile kulak burun boğaz alanında uzman hekimler Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen "Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar" Sempozyumu’na katılarak tecrübelerini paylaştı.
K KizilirmakofsetmatbaasiYayın · 01.02.2025
15:05
9 okundu
KizilirmakofsetmatbaasiYayın: 01.02.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Samsun’a gelen beyin ve sinir cerrahisi ile kulak burun boğaz alanında uzman hekimler Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen "Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar" Sempozyumu’na katılarak tecrübelerini paylaştı.

Türk Nöroşirurji Derneği Cerrahi Nöroanatomi Öğretim ve Eğitim Grubu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar" sempozyumunu düzenledi. Doç.Dr. Şevki Serhat Baydın ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Durmuş’un tarafından düzenlenen toplantıda hekimler, kafa kaidesine yaklaşımları ve bu bölgenin anatomisini ayrıntılarıyla tartıştı. Toplantıyla ilgili OMÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç.Dr. Şevki Serhat Baydın, "Biz cerrahi eğitim ve öğretim grubu olarak ulusal ve uluslararası birçok toplantıya katılan, sunumlar yapan bir grubuz. Türk Nöroşirurji Derneği çatısı altında eğitim gruplarından bir tanesiyiz. Yıllar sonra kendimiz bir toplantı düzenlemeye karar verdik. Milli Mücadele’nin sembol şehri , Karadeniz’in incisi Samsun’da bu toplantıyı düzenlemenin onuru yaşıyoruz. Kendi alanında oldukça tecrübeli hocalar Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a geldi. Beyin cerrahisi ve kulak burun boğaz hekimlerine bu güzel toplantıyı düzenlemenin onurunu yaşıyoruz. Bu toplantı kafa kaidesi ve kafa kaidesine yaklaşımı içeren birçok sunumun olduğu toplantıdır. Toplantıda bu bölgeye yaklaşımları, bu bölgenin anatomisini, ayrıntılarıyla tartışacağımız, konuşacağımız toplantı amaçladık" dedi.

Toplantıda ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk konuşma yaptı. Konuşmanın ardından sempozyum hekimlerin sunumu ile devam etti. Sempozyum 2 Şubat günü sona erecek.

Omü'de 'Kafa Kaidesi Ve Cerrahi Yaklaşımlar' Sempozyumu Düzenlendi 2-1Omü'de 'Kafa Kaidesi Ve Cerrahi Yaklaşımlar' Sempozyumu Düzenlendi 3

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Kizilirmakofsetmatbaasi
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan