İçeriğe atla
01:41
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
İnternetten araç kiralamak istedi, 500 bin lira dolandırıldı: 5 gözaltı
Asayiş

İnternetten araç kiralamak istedi, 500 bin lira dolandırıldı: 5 gözaltı

Samsun'da araç kiralamak isterken sahte internet sitesi ve ilanlara güvenen bir kişi yaklaşık 500 bin TL dolandırıldı. Siber polisinin çalışmasıyla olaya karıştığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı.
S SahinolemreYayın · 13.03.2026
14:51
1 okundu
SahinolemreYayın: 13.03.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun'da araç kiralamak isterken sahte internet sitesi ve ilanlara güvenen bir kişi yaklaşık 500 bin TL dolandırıldı. Siber polisinin çalışmasıyla olaya karıştığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince internet üzerinden sahte araç kiralama siteleri ve ilanları kullanılarak vatandaşların dolandırılması yöntemine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çalışma başlatıldı. Babasının hastalığı nedeniyle Samsun'da bulunan bir vatandaşın araç kiralamak istemesi üzerine internet ortamında karşılaştığı sahte ilanlara güvenerek ödeme yaptığı ve bu yöntemle yaklaşık 500 bin TL dolandırıldığını beyan ederek polise başvurması üzerine ekipler harekete geçti.

Siber polisinin yaptığı araştırmalarda, şüphelilerin internet ortamında araç kiralama hizmeti veriyormuş gibi görünen sahte internet siteleri ve ilanlar üzerinden vatandaşlarla iletişime geçtikleri, araç kiralama vaadiyle ödeme talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde İstanbul'da A.Ç. (21), B.G. (19), Y.İ. (19) ve M.Ö. (22) ile Iğdır'da H.P. (28) isimli toplam 5 şüpheli yakalandı. Iğdır'da gözaltına alınan H.P., Iğdır Adliyesi'nden SEGBİS aracılığıyla Samsun Adliyesi'ne ifade vererek mahkemece serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan A.Ç., B.G., Y.İ. ve M.Ö. ise bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan