# CHP'li Turgay Bayrak; "İstiklal Marşı;  Bağımsızlığın ve Birliğin Simgesidir"

> Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra Belediye Meclis Üyesi Turgay Bayrak, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 104. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

*Yazar: Sahinolemre • Yayın: 12.03.2025 10:56 • Kategori: Bafra Haberleri*

---

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra Belediye Meclis Üyesi Turgay Bayrak, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 104. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Bayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesini, vatan sevgisini ve azmini en güçlü şekilde yansıtan İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla anıyoruz. 12 Mart 1921 tarihinde, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan ve Türk milletinin kahramanlık destanını mısralara döken İstiklal Marşı, bizler için sadece bir şiir değil, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesidir.


Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek, bu marşın hangi zor şartlar altında yazıldığını ve milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleyi en anlamlı şekilde ifade etmiştir. Onun kaleme aldığı bu eşsiz eser, milletimizin ruhunu, karakterini ve mücadeleci kimliğini yansıtan ölümsüz bir mirastır.


İstiklal Marşı’mızın her dizesinde milletimizin bağımsızlığa olan bağlılığı, fedakarlığı ve azmi açıkça hissedilir. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım!' sözleri, Türk milletinin tarih boyunca hiçbir esareti kabul etmediğini ve her koşulda özgürlüğünden taviz vermeyeceğini göstermektedir.


Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, İstiklal Marşı’nda vücut bulmuş ve bizlere yol gösterici bir ışık olmuştur.


Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 104. yıl dönümünde, başta büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

---

Kaynak: https://www.dianewhite.net/haber/chpli-turgay-bayrak-istiklal-marsi-bagimsizligin-ve-birligin-simgesidir
© 2026 Samsun haber
