İçeriğe atla
05:34
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Bursa'da Adliye Kanlı Duruşma: Baba ve Oğul Öldürüldü, İki Jandarma Ağır Yaralı
Asayiş

Bursa'da Adliye Kanlı Duruşma: Baba ve Oğul Öldürüldü, İki Jandarma Ağır Yaralı

Bursa’da görülen bir dava duruşmasında, emekli güvenlik görevlisi Kemal Ergün, oğlunun felç kalmasına neden olan olayın sanıkları Mert Akça ve Köksal Akça’yı duruşma salonunda silahla vurarak öldürdü. Olay sırasında müdahale etmek isteyen iki jandarma personeli ağır yaralandı.
K KizilirmakofsetmatbaasiYayın · 14.12.2024
10:00
220 okundu
KizilirmakofsetmatbaasiYayın: 14.12.2024 · Güncelleme: 16.07.2026

Bursa’da oğlunun felç kaldığı silahlı kavga olayının davasının görüldüğü duruşma salonuna silah sokan emekli güvenlik görevlisi, olayın sanığı 2 kişiyi öldürdü, 2 jandarma görevlisini de ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, 23 Eylül 2023 tarihinde merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi’ndeki bir eğlence mekanında yaşanan tartışma sonrası 34 GZT7 plakalı Porsche marka araç sürücüsü Mertcan Akça mekana ateş ederek olay yerinden kaçmıştı. Mekanda garson olarak çalışan Tolga Ergün, Yiğit Selçuk ile güvenlik görevlisi olarak çalışan Efendi Doğan yaralandı. Boyun, omuz ve sağ batın kısmından isabet alan Tolga Ergün olaydan sonra felç kalıp bir daha yürüyemedi. Olaydan sonra Porche otomobil ile kaçan Mert Akça, asayiş ekipleri tarafından 29 Ocak 2024’te yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir süre sonra görülen ilk yargılama esnasında baba Köksal Akça da tutuklandı.

İkinci duruşmada salon kana bulandı

Olayın ikinci duruşması bugün Bursa Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya müştekiler, olayın şüphelisi Mert Akça (26) ile babası Köksal Akça (54) ve her iki tarafın sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmanın görüldüğü sırada tekerlekli sandalye ile duruşmaya katılan olayın müştekilerinden Tolga Ergün’ün sandalyesinin altından bir anda silah çıkaran babası emekli güvenlik görevlisi Kemal Ergün (52), sanıklar Mert Akça ile babası Köksal Akça’yı başından vurdu. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı personeli 2 jandarma devriye görevlisi Nurettin Yaşar (26) ile Uğur Bulut (26) da başlarına isabet eden kurşunlar ile ağır yaralandı. Silahlı saldırı sonucu tutuklu şahıslar Mert Akça ile babası Köksal Akça hayatlarını kaybederken, ağır yaralı jandarma personeli Nurettin Yaşar Çekirge Devlet Hastanesi’nde, Uğur Bulut ise Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olayın şüphelisi emekli polis Kemal Ergün ise silahı ile birlikte emniyet güçlerine teslim oldu. Ağır yaralı 2 jandarma personelinin hayati tehlikelerinin mevcut olduğu bildirildi. Olayla alakalı olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Duruşma salonunu kana bulayan şüpheli Kemal Ergün’ün kullandığı suç aleti tabancayı oğlunun tekerlekli sandalyesi ile adliyeye getirdiği, oğlu Tolga Ergün’ün sandalyesinin altına zula edip içeriye bu şekilde soktuğu iddia edildi.

Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığı silahın adliyeye sokulmasıyla ilgili de soruşturma başlattı. Hayati tehlikesi olan askerlerden birinin de Şehir Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi.

Polis ve jandarma olayla ilgili adliye ve hastaneler çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Gözaltına alınan şüpheli emekli güvenlik görevlisi de sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Kizilirmakofsetmatbaasi
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan