İçeriğe atla
07:54
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Başkan Kurnaz: 'AFEM projemizde hazırlık çalışmaları devam ediyor'
Samsun

Başkan Kurnaz: 'AFEM projemizde hazırlık çalışmaları devam ediyor'

Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, muhtemel doğal afetlere karşı potansiyel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi amacıyla İlkadım Afet Eğitim Merkezi (AFEM) projesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.
S SahinolemreYayın · 15.03.2026
14:09
6 okundu
SahinolemreYayın: 15.03.2026 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, muhtemel doğal afetlere karşı potansiyel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi amacıyla İlkadım Afet Eğitim Merkezi (AFEM) projesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ramazan ayında teravih programlarında vatandaşlarla buluşmaya devam eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Reşadiye Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle buluştu. Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri dinleyen Başkan İhsan Kurnaz, belediye hizmetleri ve devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi. Başkan Kurnaz, İlkadım'da afet bilincini oluşturmak amacıyla İlkadım AFEM projesinin hayata geçirileceğini belirtti.

'Afetlere yönelik eğitimler verilecek'

Türkiye'nin önemli bir afet ülkesi olduğunu ve afetlere karşı hazırlıklı olmak için İlkadım AFEM projesini hayata geçireceklerini söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, 'Ülkemiz, tektonik, sismik ve iklimsel yapısı dolayısıyla deprem, sel, heyelan ve orman yangınları gibi doğal afetlerle sık sık karşılaşmaktadır. Devletimiz afetlere karşı ciddi ölçüde önlemler almaktadır. Kamu kurumlarında ve özel sektörde afetlere karşı bilinçlendirme eğitimleri yapılıyor. İlkadım Belediyesi olarak da biz de afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla İlkadım AFEM projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu merkez, afetlere karşı bilinçli, hızlı ve koordineli bir şekilde hareket edebilen bir İlkadım oluşturmayı hedefliyoruz. İlkadım AFEM'de deprem, sel, yangın, heyelan ve diğer tüm afet türlerine yönelik eğitimler verilecek. Bunun yanı sıra merkezimizi, uygulamalı simülasyon alanlarıyla donatılmış modern bir tesis haline getireceğiz. Projemiz tamamlandığında, İlkadım'da hemşehrilerimizin buradaki eğitimlere katılarak hem kendi hem de çevresi için afet bilinci oluşturacağına inancımız tamdır. Temennimiz ülkemizde afetlerin yaşanmamasıdır. Ancak ülkemiz konumu nedeniyle bir afet ülkesidir ve bizler de afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız' dedi.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Sahinolemre
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan