İçeriğe atla
11:52
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Bafra'da mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ operasyonda detaylar belli oldu
Asayiş

Bafra'da mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ operasyonda detaylar belli oldu

Samsun Bafra İlçesinde mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ iddiasıyla ilgili yapılan ve 2 belediye çalışanının tutuklandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. 2015 ile 2024 yılları arasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri ücreti karşılığında makbuz kesildiği ancak alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı tespit edildi.
G GulayYayın · 16.01.2025
09:05
383 okundu
GulayYayın: 16.01.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun Bafra İlçesindet mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ iddiasıyla ilgili yapılan ve 2 belediye çalışanının tutuklandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. 2015 ile 2024 yılları arasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri ücreti karşılığında makbuz kesildiği ancak alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Bafra Belediyesi’ne ait Yakıntaş Mezarlığı’nda ’zimmete para geçirme’ iddialarıyla ilgili 7 Temmuz 2024 tarihinde resen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun polisince soruşturma yürütüldü. Yapılan soruşturma işlemlerinde banka hesap transferleri, suç görüşmeleri, bilgi sahibi ifadeleri ve Bafra Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre belediyede görevli Yasin Ş, Fikret Ş, İ.K, H.A ve E.Ş isimli şahıslarca "2015 ile 2024 yılları arasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri ücreti karşılığında makbuz kesildiği ancak alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı" tespit edildi.

Operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli, bugün Bafra Adliyesine çıkarıldı. Şüphelilerden Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar tutuklama talebiyle, E.Ş, H.A ve İ.A isimli şahıslar ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikçe talep doğrultusunda Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar hakkında tutuklama, E.Ş, H.A ve İ.A. hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Tutuklanan şahıslar Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: Samsun haber  |  Yazar: Gulay
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan