İçeriğe atla
17:30
Samsun haber
SON DAKİKA
Samsun haber
Anasayfa
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu Namaz Vakitleri Nöbetçi Eczane Puan Durumu Döviz / Borsa Gazeteler Canlı TV
İçerik
Köşe Yazıları Foto Galeri Video
Hesap
Üye Girişi
Alaçam’da "632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri"
Samsun

Alaçam’da "632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri"

Samsun’un Alaçam ilçesinde bu yıl 632.’si düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük beğeni topladı.
K KizilirmakofsetmatbaasiYayın · 06.05.2025
21:39
10 okundu
KizilirmakofsetmatbaasiYayın: 06.05.2025 · Güncelleme: 16.07.2026

Samsun’un Alaçam ilçesinde bu yıl 632.’si düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük beğeni topladı.

Alaçam Belediyesi, Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde yarı finalde Seçkin Duman’ı yenen Özkan Yılmaz ile Ünal Karaman’ı yenen Yunus Emre Yaman finalde karşılaştı. Puanlamada rakibine üstünlük sağlayan Özkan Yılmaz müsabakayı kazanarak başpehlivan oldu. Güreşlerde 600 güreşçinin mücadelesi nefes kesti.

Alaçam’da 632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri (5)

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, "Türkiye’de Elmalı, Kırkpınar’dan sonra ilk beşe giren tarihi bir kültürün mirasını sizlerle birlikte hep beraber yaşamaktayız. Güreş bizim ecdadımızın ayak bastığı fethettiği topraklara girerken getirdiği milli bir değerdir, kültürümüzdür. Bugün dünyada bütün devletler kendi kültürel değerlerini ve değerler eğitimini yaşatmaya çalışıyor. Neden bunu yapmaktalar, yok olmamak için. Bir milletin kültürel ve manevi değerlerini yok ettiğiniz zaman otomatik olarak ayrışması, çözülmesi daha kolay olacaktır. Güreşte bizim kültürümüze bağlayan milli bir geleneğimizdir. İslam devletlerinin fethettiği topraklarda yaşattığı bir geleneğimizdir. Bizler de geçmişten bugüne kadar, ilçemizde diğer başkanlarımızdan aldığımız bayrağı en üst seviyeye çıkararak bu geleneği, göreneği kültürel mirası yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Alaçam’da 632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri (4)

Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı da konuşmasında, "632 yıldır güzel ilçemizde düzenlenen atalarımızın, ecdadımızın yadigârı yağlı güreşleri bu senede ilçemizde büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Güreş bze atalarımızın büyük bir mirasıdır. Yüzyıllar boyunca nesilden nesile, kuşaktan kuşağa mertliğin, yiğitliğin ve cesaretin sembolü olan bu ata sporumuz, atalarımızdan bize miras kalan en büyük kültürel değerlerimizden bir tanesi" diye konuştu.

Alaçam’da 632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri (2)

Ağalık için 12 iş adamı katıldı. 7 milyon 555 bin lira Turgut Şahin ağalık yarışını kazandı. Ağalık koçu ise belediye personeline bağış yapıldı. Güreşlerin yanı sıra Geyikkoşan Mesire Alanında da mangallar yandı, semaverler tüttü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliklerde çocuklar da gönüllerince eğlendi.

Alaçam’da 632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri (3)

Alaçam’da 632. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri (1)

Bu habere tepkin ne?
Kaynak: İHA  |  Yazar: Kizilirmakofsetmatbaasi
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Samsun haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yazı Boyutu
100%
İlgili Haberler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yap!

Yorum Yap
Sonraki Haber
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Bafra Haberleri
BAFRA KAPIKAYAFEST 2026’NIN ETKİNLİK TAKVİMİ BELLİ OLDU
Okumaya devam et →
Büyütülmüş görsel
Samsun haber
Ana ekrana ekle, uygulama gibi kullan